Figurer

 

Jeg koser meg med å lage ulike figurer. Etter hvert som jeg lager de ulike delene, kommer personligheten fram, og jeg blir sittende og prate med dem. Et viktig øyeblikk er når de får øyne, for da ser jeg hvilken type det er ...

 

Se noen av figurene som jeg har laget>>

 

 

 

 

Tilda

 

Tone Finnanger startet firmaet ”Tilda” i 1999. Spesielt er Tilda kjent for naivistiske og lett gjenkjennelige figurer. Tone Finnanger designer selv alle Tilda-produktene, bestående av bøker, materialpakker, finerhobby, stempler, maling-metallprodukter og papirprodukter.

 

Se Tildagalleri>>

 

 

 

Engler

 

Engler er noen fredfulle skapninger som jeg liker å lage. Det er ikke bare til jul man har dem framme, men de er helårige og skaper trivsel i huset.

 

 

Nisser

 

Jeg er en "julete" person som liker å planlegge og lage julegaver. Det blir noe ekstra til huset hvert år også. Utrolig koselig og spennende å se i juleeskene hvert år, for noe er glemt. Huset pyntes 1. advent for å ha glede av alt som jeg har laget. Julen har alltid blitt feiret på Vega, og derfor må jeg lage litt tradisjoner på forskudd.

 

 

 

 

Høner

 

Jeg vokste opp på en gård, og der likte jeg meg veldig godt sammen med hønene. Jeg gikk og bar på dem, og de fikk mat og vann. Eggeleting var også spennende. Mamma og pappa sa at hønene måtte få litt fred slik at de fikk tid til å verpe... I voksen alder er de levende hønene blitt byttet ut med selvlagede høner som har diverse uttrykk.

 

 

 

 

 

 

Vennskapsugler

 

Mange muligheter fra restestoffkurven.

 

Inspirasjon hentet fra Moonstiches.

 

 

 

 

Dørkrans

 

Det er noe velkomment med en dørkrans. Den behøver ikke nødvendigvis å henge på døra, men kan også pynte en skapdør, vegg, gardiner eller gardinkappe.

 

 

 

 

Monsterkatt

 

En grønn monsterkatt med et godt hjertelag. Pelsen er spesiell, og det gjør den ettertraktet som rase. Det er en skikkelig rakker som liker å henge i gardinene. Pass dere for tennene.

 

I en av mine runder på Internett fant jeg denne søte monsterkatten hos Nina fra Milano, Italia. Se Ninas veiviser for hvordan du lager katten. Jeg har laget et papirmønster på katten.  Hjerte, øyne, ører og nese ble sydd med symaskinen før jeg sydde monsterkatten sammen

 

 

 

 

Restegarnmonster

 

Restegarnmonstrene er et resultat av en restekurven. Med en rispose i magen kan de også fungere som håndvarmere. Mønster og design Kate Kuckro.

 

 

 

Heklet ugle

 

Jeg har alltid vært fasinert av ugler. Denne er et ypperlig lite kveldsprosjekt der du får brukt opp dine små garnrester på en flott måte.

 

Mønster og design Brigitte Read. Last ned engelsk mønster.

 

 

 

 

 

 

Varme hjerter

Strikkede hjerter. Mønster og design Debbie Orr.
Link til engelsk mønster.

 

 

 

 

Kirsten Eggen Storås

 

Jeg traff keramikeren Kirsten Eggen Storås første gang på Åsgardstrandsdagene 2005. Keramikkfigurene uttrykte godt humør selv om værgudene viste seg fra den dårlige siden. Jeg lot meg begeistre av humoren og hjertevarmen til figurene. Kirsten hadde også mye å gi, og det var ikke vanskelig å forstå hvorfra figurene hadde sitt gode lynne.

Hun har verksted og utsalg på

Stopp 35 Dammyr, 1680 Skjærhalden

Telefon 69 37 93 22, mobiltelefon 92 44 45 05
 

Ellers er hun å treffe i Gamlebyen i Fredrikstad, på martna, messer og andre arrangementer med salgsboder.

 

Klikk på pilknappen på bildet for å starte visning av bildene. Klikk på  for å vise bildet på hele skjermen med undertekster. Bruk piltastene (på tastaturet) hvis du ønsker manuell styring av tempoet på bildevisningen.

 

 

Kvernkall

 

Morten Wist gjenskaper nostalgi fra fordums juletradisjoner. Telefon 456 11 751 eller 90 94 60 29.

 

 

 

 

(c) Liv-Toril Kvaløyseter 2012

www.liv-toril.no