Juletreteppe

 

 

Juletreteppet i barndomshjemmet var noe vi alltid husket på ETTER at treet hadde kommet på fot i stua. Bildet i hodet mitt er et rundt strieteppe laget av min søster på håndarbeidet. Filtnissene rundt begynner å bli litt preget av mange års bruk, men det teppet er finstas å finne fram.

 

 

 

 

Annas juletrematte

 

Juletrematte på diameter 125 cm.

Mønster og design AnnAKa.

Dette var et prosjekt som fort kunne ha blitt en UFO. En UFO i quilteverdenen kan godt være at du har kjøpt inn stoffene og mønster, men så stopper det allerede der... Da jeg så mønsteret første gang, så jeg bare applikasjonsarbeidet, og det er jo enkelt og greit. Jeg gikk derfor til innkjøp av en materialpakke inklusiv mønster. Det gikk opp mange lys for meg under veis - WDITO - What Did I Think Of.

 

 

1. lys
Første gangen jeg tok ut mønsterbeskrivelsen, som besto av 8 sider + 1 stk A3 ark at det var en større jobb. Side 1 begynte med at jeg skulle lage maler, og at jeg måtte være nøye med 30 graders vinkel. Med denne opplysningen, la jeg arkene pent tilbake i mønsterposen, og måtte ta meg en 14 dagers hvilepause. Jeg hadde brukt ganske mye penger, og dessuten hadde jeg en plan for juletrematten. Derfor fant jeg fram alt av energi en sen kveld (det er sent på kvelden jeg har masse håndarbeidsenergi), og fikk laget meg malen. 
 
2. lys
Sy stripesett. Egentlig liker jeg ikke lappeteknikk, og dette begynte jo farlig å nærme seg et slikt prosjekt. 
 
3. lys
Juletrematten består av 12 triangel, 12 julesokker og 12 hjerter. Til sammen er det veldige mange deler som skal skjæres, klippes ut og sys sammen.

 

4. lys
Sammensyingen av de 12 trianglene var en kritisk fase for utseendet på teppet. Hvis jeg hadde vært slurvete, så kom teppet til å bli "bølgete" med stramt noen steder og vidt andre plasser.
 
5. lys
Du verden så digert 125 cm i diameter er. Dette teppet blir jo alt for stort i forhold til min opprinnelige plan.

 

 

 

 

 

Liv-Toril Kvaløyseter 2011

www.liv-toril.no